dimecres, 5 d’octubre del 2016

WEBQUEST


Bona tarda a tothom,

Avui us vaig a parlar de la WebQuest.

Una WebQuest, és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

També planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa.


La comunitat Catalana de Webquest, com podeu veure a la fotografia, té aquests apartats.



I ara els familiars dels nens d'educació infantil ús deveu estar fent la pregunta... Quines aplicacions didàctiques i metodològiques hi ha per als infants de 3, 4 i 5 anys?

No patiu, ara ús ho explicaré!


Primerament,podem motivar als més petits a l'aprenentatge de coneixements basats amb la investigació adaptats a les seves respectives edats.

El webquest, és una eina molt atractiva, útil, practica i didàctica per a millorar el procés ensenyament-aprenentatge.

Si ens posem a concretar, podem dir que es considera una estratègia d'aprenentatge per descobriment. 


Aquesta, inclou el següent:
  • Aprenentatge constructivista
  • Desenvolupament d'habilitats creatives
  • Ensenyament per projectes
  • Habilitat d'investigació
  • Aprenentatge cooperatiu.
Això d'aprendre de forma diferent els motiva i ajuda a adaptar les característiques individuals i els diferents ritmes d'aprenentatge, així, facilitant la col·laboració i la comunicació per conèixer el seu entorn.

Finalment, podem dir que aquesta iniciativa metodològica promou la curiositat i inquietud per descobrir nous aprenentatges desenvolupant la creativitat i l'atenció de l'alumne.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada